Nad właściwym żywieniem naszych klientów czuwa w zakładzie specjalista dietetyk. Przygotowujemy posiłki zgodnie z zasadami żywienia uwzględniając prawidłowe normy dla poszczególnych grup ludności oraz zasadami dietetyki. Specjalizujemy się w przygotowywaniu diet w różnych schorzeniach: cukrzyca, otyłość, wrzody żołądka, niewydolność nerek, itp.
Jadłospisy układamy w opracowaniu o indywidualne potrzeby pacjenta, oprócz przestrzegania właściwych zaleceń dotyczących ich składu oraz sposobu przygotowywania potraw, uwzględniamy upodobania smakowe i przyzwyczajenia chorego.
Podstawową zasadą jest żywienie zgodne z zalecanymi normami żywienia w zależności od wieku, płci, aktywności fizycznej oraz stanów fizjologicznych. Planujemy jadłospisy dla dzieci w wieku szkolnym i młodzieży, osób dorosłych, kobiet i mężczyzn po 60 roku życia, ludzi w wieku podeszłym, pracowników fizycznych.
Potrawy dietetyczne są przez nasz zakład bardzo starannie przygotowywane, z przestrzeganiem dozwolonych sposobów sporządzania. Przygotowywanie odbywa się zgodnie z ogólnie obowiązującymi zasadami higieny a gotowe posiłki wydawane są natychmiast do spożycia.