Propozycje zup :
- barszcz czerwony czysty
- barszcz czerwony + uszka z grzybami
- barszcz czerwony + krokiety z kapustą i pieczarkami
Propozycje dania gorących:
- bigos wigilijny
- pierogi z kapustą i grzybami ( z wody lub opiekane)
- ryba po grecku
- makaron z makiem i bakaliami
- kompot z suszu
Propozycja przystawek i zakąsek:
Sałatki i surówki:
- sałatka jarzynowa
- sałatka z tuńczyka
- sałatka śledziowa
- sałatka z łososiem
- sałatka śledziowa z ananasem
Ryby:
- ryba po grecku
- ryba po meksykańsku
- śledź w oleju
- śledź po węgiersku
- śledź po kaszubsku
- śledź po żydowsku
- łosoś na pomidorach z pastą twarogową
- koreczki śledziowe
Ciasta:
- keks z bakaliami
- piernik
- strucel z makiem
- makowiec z bakaliami
- makowiec na kruchym cieście
- sernik
- sernik z brzoskwiniami
- sero-makowiec
- szarlotka
- szarlotka królewska
- snikers
- babka
- miodowe
- babeczki z masą serową