Szanowni Państwo,
Informujemy, iż zgodnie z §6 ust 2 regulaminu Rekrutacji i uczestnictwa w projekcie ?Równi na rynku pracy? z upływem dnia 15 lipca 2013r. zakończony zostaje nabór dokumentów zgłoszeniowych na szkolenie ?Kurs małej gastronomii ?.
Osoby niepełnosprawne pozostające bez zatrudnienia zamieszkałe na terenie powiatu
lubelskiego (z wyłączeniem miasta Lublin), powiatu łęczyńskiego lub lubartowskiego
serdecznie zapraszamy na bezpłatne szkolenia:
? Pracownik/ca administracyjno ? biurowy/a (100 godz.)
? Kelner/ka ? barman/ka (148 godz.)
? Kurs małej gastronomii (148 godz.) - NABÓR ZAKOŃCZONY
? Florystyka ? dekoracja stołów (148 godz.)
organizowane w ramach projektu ?Równi na rynku pracy"
?Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem?
Hipokrates
Szanowni Państwo,
pragnę przedstawić ofertę Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Łęcznej. Specjalizujemy się w żywieniu zbiorowym i możemy zaopatrywać w całodzienne posiłki placówki specjalistyczne, zakłady pracy, szkoły, przedszkola i inne.
Zdrowe żywienie wpływa na kondycję człowieka, jego stan fizyczny i psychiczny. Gwarantujemy wysoką jakość przygotowywanych posiłków, odpowiednią kaloryczność i smak stosownie do wieku, stanu zdrowia osób korzystających z naszej kuchni. Od trzech lat gotujemy dla naszych Gości serwując dania zimne i gorące w Barku. Mamy doświadczenie w przygotowywaniu dań dietetycznych dla placówek całodziennego żywienia jak również w organizacji imprez cateringowych, które przygotowujemy we wskazanym przez naszych Gości miejscu bądź u nas w Zakładzie. Są to m.in.: bankiety w formie bufetu szwedzkiego czy imprezy zasiadanej, imprezy firmowe/eventy- szkolenia/ konferencje, imprezy promocyjne, imprezy okolicznościowe- rocznice, urodziny, chrzciny, komunie, dania na wynos - dla większej grupy osób zamówienie dowozimy na miejsce, Gości indywidualnych zapraszamy do Zakładu osobiście. Dysponujemy profesjonalną pracownią gastronomiczną, sprzętem do obsługi imprez cateringowych, wykwalifikowanymi kucharzami, obsługą kelnerską oraz transportem.
Zatrudniamy specjalistę dietetyka. Na specjalne życzenie dostosowujemy nasze menu do tematu spotkania/imprezy. Poprzez indywidualne podejście do klienta jesteśmy w stanie sprostać każdemu wyzwaniu, jak również spełnić Państwa oczekiwania. Naszym atutem jest zatrudnianie osób niepełnosprawnych i posiadanie statusu zakładu aktywności zawodowej, firmy współpracujące z nami mogą korzystać z obniżenia obowiązkowych wpłat na PFRON.
Z wyrazami szacunku,
dyrektor Małgorzata Paprota
Nad właściwym żywieniem naszych klientów czuwa w zakładzie specjalista dietetyk. Przygotowujemy posiłki zgodnie z zasadami żywienia uwzględniając prawidłowe normy dla poszczególnych grup ludności oraz zasadami dietetyki. Specjalizujemy się w przygotowywaniu diet w różnych schorzeniach: cukrzyca, otyłość, wrzody żołądka, niewydolność nerek, itp.
Jadłospisy układamy w opracowaniu o indywidualne potrzeby pacjenta, oprócz przestrzegania właściwych zaleceń dotyczących ich składu oraz sposobu przygotowywania potraw, uwzględniamy upodobania smakowe i przyzwyczajenia chorego.
Podstawową zasadą jest żywienie zgodne z zalecanymi normami żywienia w zależności od wieku, płci, aktywności fizycznej oraz stanów fizjologicznych. Planujemy jadłospisy dla dzieci w wieku szkolnym i młodzieży, osób dorosłych, kobiet i mężczyzn po 60 roku życia, ludzi w wieku podeszłym, pracowników fizycznych.
Potrawy dietetyczne są przez nasz zakład bardzo starannie przygotowywane, z przestrzeganiem dozwolonych sposobów sporządzania. Przygotowywanie odbywa się zgodnie z ogólnie obowiązującymi zasadami higieny a gotowe posiłki wydawane są natychmiast do spożycia.
Wdrażanie systemu HACCP w naszym zakładzie rozpoczęło się w 2007r.
HACCP to metoda zapewnienia bezpieczeństwa żywności, który opiera się przede wszystkim na zapobieganiu zagrożeniom.
Polega ona na zidentyfikowaniu miejsc, w których mogą pojawić się niebezpieczeństwa i odpowiednim zareagowaniu, jeśli zagrożenie wystąpi. Warto zwrócić uwagę, że HACCP to system polegający na samokontroli.
System ten jest systemem przyjaznym i korzystnym zarówno dla konsumenta, jak i dla zakładu. Konsument zyskuje pewność, że spożywana przez niego żywność jest całkowicie bezpieczna. PZAZ ma wprowadzoną Dobrą Praktykę Higieniczną i Dobrą Praktykę Produkcyjną, które są warunkiem wstępnym, żeby wprowadzić system HACCP.
Wszyscy pracownicy są szkoleni na bieżąco z Dobrej Praktyki Higienicznej jak i Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Szkolenia te przeprowadzają renomowane firmy zewnętrzne oraz według harmonogramu prowadzone są szkolenia wewnętrzne.
Dzięki szkoleniom nasi pracownicy mają wysoką świadomość zagrożeń w procesie technologicznym. Wszyscy pracownicy postępują zgodnie z procedurami zawartymi w Dobrej Praktyce Higienicznej jak i Dobrej Praktyce Produkcyjnej.
Od 2007r jesteśmy stale kontrolowani przez Powiatową Inspekcję Sanitarną oraz przez Wojewódzka Inspekcję Sanitarną. Stopień świadomości i kwalifikacji zawodowych pracowników, jak również sukcesywne, systematyczne ich doskonalenie zawodowe stanowią podstawę systemu w PZAZ. Nie zwalnia nas to jednak z zaprzestania nad doskonaleniem systemu. Wszyscy pracownicy czują się odpowiedzialni za właściwe utrzymanie systemu HACCP w zakładzie.